AUMAM aderă la European Medical Students Association (EMSA)

În perioada 28.04.2023 – 01.05.2023, asociația studenților mediciniști maiorescieni AUMAM (www.aumam.ro) a fost invitată la Adunarea Generală a European Medical Students Association (EMSA), ce are loc în Izmir – Turcia.

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu din București o sa fie reprezentată la această adunare generală de o delegație formată din cinci studenți mediciniști maiorescieni de la programele de studiu Medicină și Asistență Medicală Generală iar scopul plecării îl reprezintă aderarea asociației la federația europeană. Această inițiativă va alinia UTM lângă celelalte universități de elită din Europa, facilitând mobilități și schimburi de experiență pentru studenți mediciniști maiorescieni.

EMSA UTM va funcționa sub forma unui comitet permanent în cadrul Asociației AUMAM iar activitatea va fi coordonată de Vicepreședintele pe Relații Europene. EMSA UTM va încuraja studenții la medicină să promoveze sănătatea în toate politicile, excelența în cercetarea medicală, educația interprofesională în domeniul sănătății și protecția drepturilor omului în întreaga Europă.

Asociația Europeană a Studenților în Medicină – European Medical Students’ Association (www.emsa-europe.eu) este o organizație non-profit, neguvernamentală ce reprezintă studenții la medicină din întreaga Europă. Fondată în 1990 la Bruxelles, EMSA este singura voce a studenților din cadrul Organizațiilor Medicale Europene. EMSA este recunoscută de Parlamentul European, Comisia Europeană și Organizația Națiunilor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Appointment

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]