Standing Comittee On Public Health

Comitetul Permanent pentru Sănătate Publică

Campania de vaccinare anti COVID-19

Cu toții știm ce efecte dezastruoase a avut pandemia cu noul virus Sars-Cov-2, și câte vieți nevinovate a curmat acest virus. După o vara liniștită când restricțiile au fost relaxate și nu s-a mai sinut cont de reguli, în dată de 8 noiembrie 2021, România se află în vârful valului 4 cu un număr de 7.589 de noi infectari pe zi și  130 de decese zilnice și doar 40% din populație vaccinate.

Astfel, după ce capacitatea spitalelor a atins limita numărului de oameni infectați cu Covid-19 pe care îl puteau susține, noi, voluntarii SCOPH ne-am decis să pornim o campanie națională anti-covid.

Studenții s-au întâlnit pe dată de 7 noiembrie 2021, în parcul Cișmigiu, s-au echipat cu uniformele specifice, și au desenat, au scris, au transmis mesaje ce aveau rolul de a îndemna populația spre a alege vaccinu pentru că rată de infectare și mai ales rată de deces a acestui virus să scadă dramatic.

Prin acest proiect,  SCOPH al AUMAM a contribuit cu o cărămidă mică în revenirea spre normalitate și ridicarea restricțiilor în țară noastră.

Echipa noastră

Silviu Irimia
Director SCOPH