Standing Committee on Human Rights and Peace

Comitetul Permanent pentru Drepturile Omului și Pace

Donează din inimă

Donează din inimă este un proiect de suflet pentru noi, atât pentru încărcătura emoțională pe care o exprimă cât și pentru faptul că este proiectul nostru caritabil de suflet. Anual desfășurăm acte de caritate menite să aducă o alinare și un zâmbet celor care sunt greu încercați. Fie că vorbim de persoane vârstnice, grupuri la risc sau orfelinate, proiectul are ca scop interacțiunea voluntarilor cu diferite cazuri sociale și ameliorarea situației acestora fie prin donații materiale sau financiare.

Ajută refugiații din Ucraina

Situația de peste graniță este una dintre cele mai tensionate, dar și îngrozitoare de când Rusia a decis invadarea Ucrainei într-un timp atât de scurt. Repercusiunile la o săptămână după acest război sunt încă alarmante.

În cadrul acestui proiect umanitar, ajutăm refugiații din Ucraina fie cu asistență medicală de bază, prim ajutor, donații financiare sau spații de cazare.

Egalitate în diversitate

Proiect în derulare ce vizează persoanele seropozitive, persoanele cu dizabilități, comunitatea LGBTQ+ dar și minoritățile etnice.

Proiectul va contribui la creșterea gradului de conștientizare și informare referitor la incluziunea socială, discriminare, inegalități, diversitate, stigmă, etc., reprezentând un pilon foarte important în formarea viitoarelor cadre medicale.

Malpraxis medical- concepte și prevederi legale

Proiectul își propune să ne ofere oportunitatea de a face cunoștință cu aceasta ramură medicală, cât și șansa de a ne familiariza cu reglementările legale privind activitatea medicală, piloni ai bioeticii moderne.

Considerăm că într-o țară în care încrederea pacienților în medici este din ce în ce mai zdruncinată, procesele de malpraxis au devenit un subiect foarte frecvent discutat.

Cercul de bioetică

Echipa noastră

Alexandrina Popa
Director SCORP