Mesajul Președintelui AUMAM

Stimate domnule Rector,
Stimate doamna Prorector,
Stimate domnule Decan,
Stimate cadre universitare și colegi,

Este o onoare și o bucurie pentru mine să vă adresez cuvinte de bun venit la ceremonia de deschidere a noului an universitar de la Facultatea de Medicină a Universității Titu Maiorescu. O universitate de prestigiu recunoscută atât la nivel național cât și internațional. Facultatea de Medicină, localizată în campusul IOR, pregătește anual studenți la cele mai înalte standarde, iar în calitate de Președinte AUMAM dar și studentă, nu pot să nu mulțumesc întreg colectivului de conducere dar și echipei decanale pentru devotament și pentru modul în care sprijină constant proiectele și activitățile de educație nonformală.

Astăzi aș dori să vorbesc despre ceva ce consider că este esențial pentru dezvoltarea noastră personală și profesională, dar și pentru contribuția noastră la societate – voluntariatul în cadrul Asociației Universitare pentru Medicină și Asistență Medicală.

Voluntariatul este un act de generozitate și o oportunitate de a face o diferență semnificativă în viața altor oameni. Este un angajament de a oferi timp, energie și resurse pentru a susține și a ajuta pe cei aflați în nevoie. Astăzi, vreau să vă încurajez să considerați voluntariatul ca fiind o parte esențială a formării voastre ca viitori profesioniști în domeniul medical.

AUMAM este asociația studențească reprezentativă a studenților mediciniști maiorescieni. Fondată în anul 2021, AUMAM este membră în 3 federații studențești, membră cu drepturi depline în USR, membru observator FASMR, iar cu ajutorul întregului colectiv de voluntari am reușit la finalul lunii septembrie să aderăm cu drepturi depline în EMSA. Într-o continuă expansiune, cu un centru local la București și unul la Târgu Jiu, activitatea asociației este coordonată și bazată pe voluntarii care activează în cele 4 comitete permanente – SCOME, SCORA, SCOPH, SCORP și cele 7 divizii de suport, care împreună funcționează pentru atingerea obiectivelor.

Cu mândrie stau azi în fața dumneavoastră și pot spune că alături de întreaga echipă de voluntari AUMAM am reușit să instruim anul trecut peste 1000 de studenți și elevi în Basic Life Support și Advance Life Support, am organizat sesiuni de educație și prevenire HIV pentru 2439 de elevi din ciclurile liceale, am pregătit 84 de studenți mediciniști în arta nodurilor și suturilor chirurgicale, iar în momentul de față reprezentăm interesul a 1600 de studenți maiorescieni.

În final, să nu uităm că medicina și asistența medicală nu se rezumă doar la cunoștințele tehnice și procedurile medicale, ci și la compasiunea și empatia față de ceilalți. Prin voluntariat, ne pregătim nu doar să devenim medici și asistenți medicali competenți, ci și să devenim oameni cu inimile deschise, gata să venim în ajutorul celor aflați în suferință.

Din propria mea experiență, vă spun sincer că voluntariatul iți schimbă viața și te dezvolta pe multe planuri, mai ales voluntariatul în cadrul AUMAM, care pentru mine reprezintă o familie ce te împinge în fiecare zi să te auto-depășești și să fii cea mai bună variantă a ta. Experiența AUMAM este unică și cel mai important complementară educației formale!

Așadar, vă îndemn să luați în considerare voluntariatul și să vă inscrieți prin intermediul recrutărilor de toamnă ce vor avea loc în perioada 9-21 octombrie în cadrul Asociației Universitare pentru Medicină și Asistență Medicală. Cu ajutorul vostru, putem face o diferență reală în comunitatea noastră și în lume. Să ne unim forțele și să fim o sursă de speranță și ajutor pentru cei care au nevoie!

În încheiere, aș dori să le urez tuturor studenților un an universitar productiv și plin de reușite academice, și le reamintesc că succesul în medicină nu înseamnă doar calificări academice, ci și pasiune, devotament și compasiune. Cadrelor universitare, le mulțumesc pentru dedicarea lor continuă și îi îndemn să continue să fie modele pentru viitoarea generație de medici.

Împreună, putem construi un viitor mai sănătos și mai luminos. Să ne străduim să facem fiecare zi din acest an universitar o zi în care să punem bazele pentru o medicină mai bună și să arătăm lumii ce înseamnă a fi un adevărat profesionist în domeniul medical.

Vă mulțumesc pentru atenția acordată și vă doresc un an universitar plin de succese și realizări! Să începem această nouă călătorie cu încredere și entuziasm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Appointment

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]