You can be a hero – programul de prim ajutor al AUMAM, devenit un succes național

Conform statisticilor, în România, 90% din persoane nu știu să acorde primul ajutor sau nu au fost instruite deloc în metode de prim ajutor. Luând în considerare acest aspect, Asociația Universitară pentru Medicină și Asistență Medicală (AUMAM) a elaborat și implementat programul You can be a hero, menit să instruiască și să învețe cât mai multe persoane tehnici esențiale de prim ajutor și suport vital de bază.

Basic Life Support definește ansamblul de tehnici de prim ajutor cu scopul de a menține semnele vitale ale unei victime în parametrii până la sosirea echipajului de urgență. Fie că discutăm de resuscitarea cardiopulmonară sau folosirea defibrilatorului extern automat (DEA), este foarte important ca toată lumea să cunoască tehnicile și procedurile salvatoare de viață.

Programul este coordonat de Gabriel Alexandru Streinu (Președinte AUMAM), student în anul III, în cadrul Facultății de Medicină – UTM și de Dr. Dumitru Pamfiloiu, medic rezident Medicină de Urgență. Până în prezent, peste 750 de persoane au accesat programul You can be a hero, devenind astfel voluntari instruiți în prim ajutor. Anul acesta programul s-a extins în alte centre universitare, companii și ONG-uri precum și în alte țări din UE.

Despre noi: AUMAM este asociația reprezentativă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, specializarea Medicină Generală și Asistență Medicală Generală. AUMAM a luat ființă în anul 2021 cu scopul de a susține și reprezenta interesele studenților din facultate în raport cu conducerea acesteia. În plan secundar AUMAM organizează periodic ateliere, proiecte, tabere și activități extracurriculare cu scopul de a dezvolta comunitatea de studenți mediciniști maiorescieni.

You can be a hero – Universitatea din București
You can be a hero – Bulgaria
You can be a hero – Casa de Cultură a Studenților București
You can be a hero – ARCUB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Appointment

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]